Po mláďatkách oryxa arabského a lamy krotkej nám v ZOO vo februári pribudli ďalšie mláďatká – kozliatka kozy kamerunskej, samček ťavy dvojhrbej a mláďatko sitatungy západnej. Dňa 16. 2. 2019 sa narodili dve mláďatká kozy domácej kamerunskej (Capra hircus), samec aj samička. Malé kozliatka môžete vidieť vo výbehu za spodným jazerom pelikánov. Kozy kamerunské sú jedným z najmenších plemien spomedzi všetkých kôz. Dosahujú výšku len do 30 až 40 cm a hmotnosť od 15 do 30 kg. V našich podmienkach sa chovajú prevažne ako okrasné plemeno.  Pochádzajú z Afriky, z oblasti Kamerunu. Dokážu sa veľmi dobre prispôsobiť aj zimám v našich končinách. Živia sa trávou, listami a kôrou stromov či kríkov. Dňa 17. 2. 2019 sa narodil samček ťavy dvojhrbej. Chovatelia mu dali meno Lancelot. Matka je Lu, narodená 31. 5. 2009 v ZOO Praha, prišla k nám 28. 5. 2010, a je to jej 3. mláďa. Otcom je chovný samec Ňoňek, narodený 9. 5. 2000 v ZOO Varšava, odkiaľ k nám prišiel v roku 2002. Ňoňek u nás splodil už 8 mláďat, 4 samčekov a 4 samičky. Ťavy sú známe tým, že dokážu vydržať dlhšiu dobu bez pitia. Umožňuje to tvar ich červených krviniek, ktorý je oválny (môže sa rozpínať) a umožňuje tak ťavám vypiť veľké množstvo vody naraz bez toho, aby krvinky praskli. Mýtom je, že ťava má v hrboch vodu. Má tam zásoby tuku, ktorý sa v čase nedostatku vody a potravy premieňa na vodu a energiu. Ťavy sú dokonale prispôsobené na život v púšti. Uzatvárateľné nozdry chránia dýchaciu sústavu pred pieskom a široké vankúšiky na nohách zabezpečujú stabilitu na sypkom piesku. Husté obočie a dva rady dlhých rias chránia oči. Dňa 25. 2. 2019 sa nám narodilo mláďatko sitatungy západnej. Pohlavie mláďatka ešte určiť nevieme, pretože matka si ho chráni a schováva pred ostatnými. Mama sa volá Isariel, narodila sa 6. 6. 2015 v ZOO Praha, prišla k nám 28. 3. 2018. Otec sa volá Drobček, narodil sa 28. 3. 2017 v ZOO Hodonín a prišiel k nám 23. 3. 2018. Sitatungy západné sú v ZOO pomerne časté a dobre sa množia. Mláďatá sú po odrastení na základe odporúčania ESB koordinátora presunuté do iných ZOO. Sitatunga západná je antilopa obývajúca močariská a mokrade strednej a západnej Afriky. Samica je menšia, svetlejšie sfarbená s bielymi pruhmi a fľakmi, samec je tmavý až hnedý, má mierne špirálovité rohy, ktoré dosahujú dĺžku až 90 cm. Sitatungy sa živia vodnými rastlinami, výhonkami, listami drevín a drobným ovocím. Rozmnožujú sa počas celého roka. Gravidita trvá približne 240 dní a počas suchého obdobia porodí samica jedno, výnimočne dve mláďatá.